آکادمی تنیس اسحاقی

دانستنی های تنیس مطلب سوم

دانستنی های تنیس

تاریخچه تنیس در ایران

  1. ظهور ورزش تنیس در ایران به بعد از جنگ جهانی دوم بازمی گردد. پیش از این در فاصله سالهای ۱۳۱۵ تا ۱۳۱۸ باشگاه بوستان ورزش که دارای چندین زمین تنیس بود، در محلی روبروی ورزشگاه شهید شیرودی فعلی به مدیریت شادروان شکوهی افتتاح شد. ورزشگاه شهید شیرودی ( امجدیه سابق ) نیز همزمان با ورزشگاه بوستان ورزش با یک زمین تنیس درمحل کنونی افتتاح و نخستین مسابقات قهرمانی تنیس کشور در سال ۱۳۱۸ در همین ورزشگاه برگزار گردید. گفتنی است که ورزش تنیس بخاطر حضور اتباع انگلیسی در آبادان رونق خاصی داشت و اولین مسابقه تنیس بین تیم های آبادان و تهران به سالهای ۱۳۱۷-۱۳۲۰بر می گردد. پس از جنگ جهانی دوم مسابقات قهرمانی تنیس کشور تاسال ۱۳۲۲ جریان داشت که برادران نعمانی ( هانری و ژوزف ) در صدر بازیکنان قرار داشتند. از سال ۱۳۲۲ تا ۱۳۳۲مقام قهرمانی تنیس کشور در اختیار ژرژ آفتاندلیان قرار داشت. اولین سالی که ایران در جام دیویس شرکت نمود ۱۹۵۹ بود. تیم تنیس جام دیویس ایران به مدت ۳۱ سال در جام دیویس بازی کرده و مجموعا ۶۴ بازی انجام داده است، که حاصل آن ۳۲ برد و۳۲باخت بود. بیشترین برد از آن منصور بهرامی با ۲۴ برد است. بیشترین بازی برنده سینگل از آن تقی اکبری با ۱۷ برد . بیشترین بازی برنده دوبل ازآن کامبیز درفشی جوان با ۱۲ برد. بهترین تیم دوبل از آن کامبیز درفشی جوان و مصطفی صالح با ۶ برد و طولانی ترین بازیها از آن کامبیز درفشی جوان با ۲۲بازی است. بیشترین سال عضویت در تیم دیویس کاپ از آن تقی اکبری با ۱۵ سال است.

دانستنی های تنیس: امتیاز دهی

  1. در سطح حرفه ای مسابقات می توانند درحداقل ۳ ست یا حداکثر ۵ ست برگزار شوند. در مسابقات گرند اسلم، جام دیویس و فینال المپیک مردان بازی ها به شیوه ی دوم انجام می شوند. این در حالی است که بازی های زنان همواره حد اکثر ۳ ست هستند. بازیکنی که زودتر شش «گیم» را بگیرد برنده ی ست می شود، البته به شرطی که دو گیم از حریف جلوتر باشد. هر جا که لازم باشد باید ست را ادامه داد تا این دو اختلاف حاصل گردد. روش امتیاز بندی دیگری که می تواند جایگزین روش ذکر شده باشد، روش «تای بریک» است. به شرط آنکه تصمیم به استفاده از آن پیش از برگزاری مسابقه اعلام شده باشد.
  2.  
  3. در این صورت قوانین زیر باید رعایت گردد:
  4.  
  5. این روش هنگامی به اجرا در می آید که نتیجه برابر شش از نظر گیمی حاصل شده باشد. از این روش نمی توان در ست سوم در بازی سه سته و در ست پنجم در بازی پنج سته استفاده نمود. باید روش عادی یعنی برد و یا اختلاف دو گیم اجرا گردد، مگر اینکه پیش از مسابقه به نحو دیگری تصمیم اتخاذ شده باشد. در یک گیم  (تای بریک) روش زیر اعمال می شود. بازیکنی که زودتر ۷ امتیاز را بگیرد، برنده گیم و ست می شود به شرط آنکه دو امتیاز از حریف جلوتر باشد. اگر امتیاز او شش شود، گیم باید ادامه یابد تا این اختلاف حاصل شود. در روش (تای بریک) امتیاز دهی باید از سیستم عددی انجام شود. بازیکنی که نوبت سرویس او باشد برای تعیین امتیاز اول سرویس می کند. حریف او برای تعیین امتیازات دوم و سوم سرویس می کند و از آن به بعد هر بازیکن به تناوب برای دو امتیاز بعدی سرویس می زند تا برنده ی گیم مشخص شود. از امتیازات اول باید به تناوب از نیمه راست و چپ سرویس زد که در ابتدا از نیمه راست شروع می شود. اگر سرویس از نیمه اشتباه زمین زده شود و معلوم نگردد تمام نتایج بازی که از آن سرویس یا سرویسهای اشتباه در محل سرویس به محض آشکار شدن باید تصحیح شود. (توضیح آنکه بجز برای امتیاز اول که سرویس از نیمه راست زده می شود، برای هر دو امتیاز بعدی تا پایان (تای ریک) هر بازیکن به ترتیب اول از نیمه چپ و سپس از نیمه راست سرویس می زنند) بازیکنان باید پس از هر شش امتیاز و در خاتمه گیم (تای بریک) اقدام به تعویض زمین بنماید.
  6.  
  7. شیوه ی امتیاز دهی در گیم های معمولی بدین صورت است:
  8.  
  9. هر گاه بازیکنی امتیاز اول را بگیرد امتیاز ۱۵ برای آن بازیکن ثبت می‏شود. با گرفتن امتیاز دوم، امتیاز ۳۰ اعلام می‏شود. با گرفتن امتیاز سوم امتیاز آن بازیکن ۴۰ اعلام می‏شود. هر گاه بازیکن امتیاز چهارم را نیز بگیرد، امتیاز به صورت اعلام «گیم» مشخص می‏شود. مگر اینکه اگر هر یک از دو بازیکن سه امتیاز بگیرند حساب امتیاز «برابر» (دیویس ) اعلام می‏شود و امتیاز گرفته شده توسط یک بازیکن به عنوان ( آوانتاژ ) امتیاز مثبت اعلام می‏شود. اگر همین بازیکن امتیاز دیگری بگیرد، برنده «گیم» می‏شود. ولی اگر حریف امتیاز بعدی را بگیرد حساب امتیازات دوباره به صورت برابر اعلام می‏شود. این کار به همین ترتیب ادامه می‏یابد تا آنکه یکی از بازیکنان پس از اعلام نتیجه برابر دوباره امتیاز بگیرد که نتیجه «گیم» به نفع آن بازیکن اعلام می‏شود.

دانستنی های تنیس: زمین‌های تنیس

زمین خاکی (Clay Court)

دانستنی های تنیس

زمین چمن (Grass Court)

دانستنی های تنیس

سالن تنیس یا Indoor

دانستنی های تنیس

زمین آسفالت (نوع بسیار نرم آسفالت ورزشی) یا Hard Court

رویدادهای اصلی ورزش تنیس

  1. چهار مسابقه بزرگ جهانی که مجموعا به گرند اسلم معروف بوده و هر سال برگزار می‌شوند، مهمترین مسابقات این رشته ورزشی هستند:
  2.  
  3. تنیس آزاد آمریکا (US Open)
  4.  
  5. تنیس آزاد استرالیا (Australian Open)
  6.  
  7. تنیس آزاد فرانسه (Roland Garros)
  8.  
  9. تنیس قهرمانی ویمبلدون (Wimbledon)

دانستنی های تنیس: مشخصات توپ ورزش تنیس:

یکی از اجزای اصلی برای این بازی توپ Tennis می باشد به طوری که بودن توپ، بازی صورت نخواهد گرفت. توپ این بازی نیز انواع مختلفی دارد که در این بخش انواع مختلف آن را بررسی و معرفی خواهیم کرد. انواع توپورزش تنیس شامل موارد زیر می باشد:

• توپ تنیس حرفه ای

• توپ تنیس قهرمانی

• توپ تنیس تمرینی

توپ تنیس حرفه ای: این توپ ها در مسابقات حرفه ای مورد استفاده قرار می گیرند که از لحاظ کیفیت در بالاترین سطح استاندارد قرار دارند.

توپ تنیس قهرمانی: این توپ ها در درجه ای پایین تر از توپ های حرفه ای قرار دارند و برای استفاده در مسابقات لیگ های Tennis مناسب هستند.

توپ تنیس تمرینی: این توپ ها برای تمرین بسیار مناسب هستند و در مسابقاتی که از سطح کیفی پایینی برخوردار هستند نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

یک توپ Tennis استاندارد باید قطری بین ۶٫۳۵ تا ۶٫۷۵ سانتی متر داشته باشد. وزن استاندارد توپ ورزش تنیس نیز باید ۵۶٫۷ تا ۵۸٫۵ گرم باشد. لایه ی سطحی توپ Tennis به رنگ زرد می باشد و این رنگ از سمت فدراسیون جهانی این ورزش تعیین شده است. بر روی توپ Tennis نشان تأییدیه ی فدراسیون جهانی این ورزش نیز وجود دارد. اگر به سطح توپ Tennis دقت کنید پرزهایی را روی سطح ان خواهید دید. این پرزها تأثیر زیادی روی نحوه ی حرکت توپ دارند. در واقع این توپ ها باعث می شود که پس از ورود ضربه، توپ به درستی به حرکت در آید و سرعتی تنظیم شده داشته باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا